Прапор України

Що зруйнує тебе «завтра», якщо не подбаєш про це сьогодні

Аналізуючи тенденції розвитку сучасного бізнесу, слід зауважити декілька аспектів, які рано чи пізно стають перед свідомим осмисленням кожного думаючого підприємця. Ні для кого не секрет, що більшість бізнесменів України займаються реалізацією товарів, виготовлення яких здійснюють інші підприємства. Вітчизняний чи закордонний виробник, - тут немає ніякого значення. Більше уваги слід приділити тому, що кожен за своїм видом діяльності реалізовує товар той же, що і «сусід навпроти». Про імідж торгової марки компанія-виробник подбає сама. Підприємства-реалізатори, як правило, мало встигли у створені такого індивідуального образу.

В подальшому ситуація буде ще більш пригнічена, оскільки товари та послуги, які надають нам ці організації будуть однакові по якості, тому різниці між ними не буде. Тоді різниця буде існувати тільки в символічному світі, тільки в іміджах цих структур. Так «продаж» іміджу буде вести до продажу товару, оскільки всі товари цього профілю будуть ідентичні. З огляду на це стає зрозумілим, що найбільш успішним буде той, хто проводить правильну комунікаційну політику в сфері свого бізнесу. Хто ж недооцінює цей сегмент ділового життя, більше всього, припинить свою підприємницьку діяльність.

Комунікація є однією із центральних складових сучасного суспільства. Статус країни, фірми, організації в реальному світі визначається статусом в інформаційному просторі. Ніхто не може суперечити тому, що в основі існування суспільства лежать суспільні взаємовідносини, які здійснюються шляхом комунікації. Такі ж комунікативні процеси відбуваються і між бізнесменом та його клієнтурою. Проводячи дослідження в цій галузі, експерти створюють технології та розділяють їх на окремі моделі.

Так, американські дослідники говорять, що для успішної комунікативної кампанії необхідні такі умови:

- Кампанія повинна мати реалістичні цілі, оскільки аудиторію може зовсім не цікавити запропоноване повідомлення;

- Недостатньо просто надавати інформацію в період кампанії, потрібно враховувати підтримуючу її міжособисту комунікацію;

- Необхідно враховувати, що кожен тип цільової аудиторії має свої особисті переваги стосовно ЗМІ, життєвих цілей, цінностей, культурних та психологічних особливостей.

Стандартна кампанія має три етапи: планування, проведення та оцінка. В межах планування основними є два кроки: аналіз проблеми та визначення цілей. Необхідно також визначитись з каналами комунікації і такими складовими, як частота, час і досяжність. Тут важливо з якою частотою буде з’являтися повідомлення, в який час і яка кількість людей із виділеної аудиторії отримає повідомлення.

Як бачимо, комунікативні процеси ніколи не залишаються без тих чи інших методів керування ними.

«ПЕРЕМОЖЦІ НЕ ВІРЯТЬ У ВИПАДКОВІСТЬ»

Фрідріх Ніцше


Аналітик консолідованої інформації Жеребенко Дмитро

До змісту