м.Кропивницький, вул. Дворцова 32/29, каб.№408
Інформаційний сайт
Громадська рада
при Кіровоградській обласній державній адміністрації

08 грудня 2020 Голову Громадської Ради при Кіровоградській облдержадміністрації не допустили до пленарного засідання сесії Кіровоградської обласної ради.

201208_Лист про присутність на засіданні

Сьогодні на початку першого пленарного засідання сесії Кіровоградської обласної ради 8 скликання Голову Громадської ради при КОДА Анатолія Войного не допустили до сесійної зали. Посилаються на карантинні обмеженя помаранчевої зони. Представників Громадської Ради при Кіровоградській облдержадміністрації в списки допуску не включено. Попередньо секретарем ради Інною Ревнівцевою було направлено повідомлення до облради про те, що голова, секретар та прессекретар ради братимуть участь у засіданні. Лист-повідомлення про участь у сесії облради представників громадської ради та заявка на виступ Голови ГР був зареєстрований.

По факту інциденту недопущення викликана поліція. Голова ГР Анатолій Войний спілкувався з поліцією, заявив про факт порушення.

Подаємо інформацію від Анатолія Войного

«Шановні члени Громадської ради при ОДА, Голови ГО, представники інститутів громадянських інститутів області, повідомлю, що сьогодні, як голова Громадської ради на сесію не був допущеним незважаючи на заздалегідь надане письмове повідомлення від Громадської ради. Навіть пред'явлення посвідчення міжнародної журналістської організації International Federation of Journalist НЕ допомогло... Порушення законів, кулуарність під виглядом карантинних заходів чи повне ігнорування думки інститутів громадянського суспільства області? ЩО ЦЕ? P. S. Буфет працює...»

Заступник Голови ГР при КОДА Ігор Лісовий зв’язався з Головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Назаренко з закликом втрутитися в оперативне вирішення цього нечуваного інциденту ігнорування представників громадськості. Нам було обіцяне сприяння.

В соцмережах зявилися перші коментарі громадських активістів з цього приводу.

Коментар від члена Громадської ради, Голови Громадської організації "Спілка підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області" Олени Надутенко:
«Перші кроки новообраної ради стали припиненням діалогу між виборцями і обранцями? Про яку плідну співпрацю тоді йдеться? Обласна рада це що, закритий клуб для «еліти»? Перехрестіться!»

Коментар від члена Громадської ради, представника Громадської організації "Антикорупційний рух Знам’янщини" Михайла Сурдула
«Дорогі співвітчизники. Ось і дочекались ми, завдяки своїй байдужості та інертності, чергових "покращувачів". Сьогодні голову Громадської ради при ОДА, секретаря та прессекретаря не допустили на установчу сесію обласної ради. Хоча про їх участь в засіданні було попередньо заявлено. Даний факт зафіксовано, визвали поліцію, губернатор доручив своїм заступникам щось там вирішити. Але так і не вирішили. Не для того обмежували. Не важко здогадатися, що подібне варто очікувати і у нас, як і по інших регіонах, на всіх рівнях. "Цейдощнадовго..." Ну що ж самі винуваті. Знали кого вибирали, або не хотіли вибирати і дали змогу зробити вибір іншим, більш мотивованим.»

Як відомо, сьогодні на сесії обласної ради планується обрати Голову Кіровоградської обласної ради. На цю посаду претендують двоє кандидатів – від депутатської фракції «Батьківщина» Олександр Чорноіваненко, очільник ради минулої каденції та від фракції «слуга народу» Сергій Шульга.

Голову Громадської Ради при Кіровоградській облдержадміністрації Анатолія Войного так і не допустили до пленарного засідання сесії Кіровоградської обласної ради. Члени Громадської ради при КОДА обурені цим фактом та вимагають від представників влади вжити заходів по усуненню перешкод в конструктивній співпраці ГРОМАДСЬКІСТЬ-ВЛАДА.