м.Кропивницький, вул. Дворцова 32/29, каб.№408
Інформаційний сайт
Громадська рада
при Кіровоградській обласній державній адміністрації

7 червня 2019 року розпочав роботу оновлений склад Громадської ради при КОДА.
В облдержадміністрації відбулася прес-конференція екс-голови Громадської ради при Кіровоградській ОДА Олександра Гавриленка та новообраного голови ради Тіграна Хачатряна. Громадські активісти поінформували про підсумки та пріоритетні напрямки роботи очолюваного ними дорадчого органу.

Громадська рада при Кіровоградській ОДА діє майже 20 років, об’єднуючи громадські організації для вирішення конкретних питань, контролю та моніторингу діяльності влади.

За словами Олександра Гавриленка, який був головою ради попередні 4 роки – протягом двох каденцій, останнім часом вдалося досягти мети: налагоджено взаємодію із структурними підрозділами ОДА, пропозиції ради враховано при формуванні програми соціально-економічного розвитку Кіровоградщини та інших проектів, а також вирішено чимало галузевих проблем за участі експертів і проведено низку заходів.

За попередні роки Громадська рада при Кіровоградській ОДА налагодила зв’язки із громадськими радами центральних органів влади та увійшла в координаційну раду при КМУ. Минулого року також було проведено об’єднавчий форум усіх громадських організацій області для спільного вирішення проблемних питань.

Новий склад Громадської ради при ОДА – це 35 громадських активістів, більшість з яких є новими обличчями.

Тігран Хачатрян, який очолив оновлену раду, зауважив, що підтримуватиме починання попередньої каденції. За його словами, основне завдання - "не критикувати, а допомагати владі у вирішенні важливих проблем". У планах вибудувати у Громадській раді не вертикальну, а горизонтальну структуру, де всі члени ради будуть активно долучатися до роботи та ініціювати вирішення питань. Серед конкретних планів – посилення співпраці з молодіжними організаціями, проведення низки заходів, зокрема, масштабного форуму, під час якого буде підписано меморандум про співпрацю за різними напрямами з громадськими організаціями області задля спільного розв'язання актуальних проблем.

Наступне зібрання Громадської ради, на якому оберуть голів постійних комісій, планують провести наступного тижня. Саме робота в комісіях є основним напрямом діяльності з метою вирішення конкретних питань.

до архіву